Loading Player ...

Politie #PRO247 Aanhouding agressieve winkeldief

-

Politie #PRO247

345.087 views
Hey guest, welcome to TopHBO.Com Like to see
Abonneer je hier op ons kanaal:
http://www.youtube.com/politiepro247
___________________________________________
Het is vrijdag. Onze avonddienst is inmiddels al enige tijd onderweg en de klok gaat al richting het einde. De meldkamer roept ons. We worden gestuurd naar het Achterom 42 in Dordrecht voor een agressieve winkeldief bij de Albert Heijn. De collega’s van de meldkamer horen via de telefoon de verdachte schelden en schreeuwen naar het personeel. Een hondengeleider, die toevallig in de buurt surveilleert, wordt door de meldkamer voor de zekerheid ter plaatse gestuurd. Dit om te voorkomen dat het personeel in de tussentijd eventueel klappen krijgt. Wij moeten in ieder geval van verder weg komen dan de hondengeleider. Verstandige keuze van de centralist dus om hem alvast te sturen.

Ter plaatse zien we dat de hondengeleider er al is. Binnen treffen we hem, de verdachte en het personeel van de winkel. De verdachte blijkt inmiddels wat rustiger te zijn geworden. Nadat we het gesprek met de verdachte aanknopen en hem op zijn rechten wijzen, slaat de sfeer al snel weer om. Hij wordt agressief, daagt uit, beledigt en wil niet meewerken. Met elkaar proberen we hem nog enige ruimte te geven om te kalmeren, maar wel met een duidelijk grens.

Helaas blijft de verdachte opgefokt. Doordat hij vermoedelijk onder invloed is, zien we dat hij helemaal strak staat. In combinatie met zijn gedrag een type persoon met wie we in ons werk vaker te maken krijgen. Licht ontvlambaar en eentje die uit het niets helemaal door kan draaien en vecht voor zijn leven. In de tussen tijd wordt het aangifteformulier ingevuld en gaan we niet in op de uitdagingen en opmerkingen van de verdachte. Negeren leek ons het beste op dit moment. Voor de zekerheid haalt de hondengeleider zijn diensthond alvast. Aan de sfeer en zijn gedrag merk je dat de verdachte niet te vertrouwen is en zijn agressie zomaar weer om kan slaan in onze richting. Dan gaat het snel mis…
___________________________________________
Volg ons ook op
Facebook:
http://www.facebook.com/politiepro247

Instagram:
http://www.instagram.com/politiepro247

Twitter:
http://twitter.com/PolitiePRO247
pro247, politie, rotterdam, dordrecht, politiewerk, eenheid, K9, K9unit,
Loading...
Loading...